More Website Templates @ TemplateMonster.com - June 02, 2014!

A teljesség kedvéért

Műszaki tartalom
A 16769/8-as helyrajzi számmal bíró telken az építtető egy háromlakásos lakóépület tervezését szorgalmazza, mely eleget tesz a követelményeknek.
Az épület beépítése szabadon álló. Az épület reflektál a tájolásra és a terep viszonyokra. A funkciók kiosztása és egymással való kapcsolata a tervező és az építtető szoros konzultációja révén született, figyelembe véve az igényeket. Az épület padlószintje a rendezett terep felett 0,38 m magasságban helyezkedik el, hogy az kiemelkedjen a környezetéből, és védett maradjon a felszíni vizekkel szemben.
A környék jellemzően családi házas beépítésű, sík vidék. A terepet kihasználva a funkciók és az épülettömeg azonosul a szűk és tágabb környezetével. A beépítést tekintve szabadon álló. Az építési terület az utcafront felöl kerítéssel határolt.
Érd ezen területe városközponti vegyes terület, a környezetében kertvárosias jellegű, családi házas övezetek találhatóak. A szóban forgó építési terület környezete kialakult. Építtető itt szeretne egy emeletes, ProKoncept szerkezettel készülő laképületet építeni.
A három lakás egy tengelyre van felfűzve, mivel az építési telek keskeny. Mindhárom lakás egyforma alapterülettel és belső elrendezéssel rendelkezik, egymásnak tükörképeik.
A fedett bejáraton keresztül a lakás nappali funkciót ellátó részébe jutunk. Itt található a konyha-étkező, vele egy légtérben a nappali és az emeletre felvivő lépcső is. Ebből a közös légtérből nyílik egy szoba, a gépészeti helyiség és az abból nyíló wc. A nappaliból teraszajtón keresztül a lakáshoz tartozó füves kertbe léphetünk ki.
Az emeletre felérve egy nagyméretű előtérbe jutunk, mely második nappaliként vagy olvasószobaként, akár gyermekjátszóként is funkcionálhat a családok igényei szerint. Innen nyílik a két hálószoba és az őket kiszolgáló fürdőszoba.
A lakások tömbjét a hozzájuk tartozó pergolával fedett gépkocsi beálló és a tároló köti össze és egyben választja szét. Az épület ProKoncept falszerkezettel és födémszerkezettel fog felépülni.
A tetőszerkezet fa nyeregtető megoldással lesz kialakítva.
A földszinti tároló könnyűszerkezetes megoldással készül.
Az ingatlan közművekkel ellátott.
Szerkezet ismertetése
Sávalap készítendő, a lábazati fal előregyártott 30 cm-es zsalukőből készül. A lábazati falazatra xps hőszigetelés kerül felragasztásra 8,0 cm vastagságban. A külső felületképzés gyárilag előkevert diszperziós kötőanyagú lábazatvakolat.
Az épület padozata alatt és a falazat alatt 2 réteg Aquabit bitumenes lemez szigetelés készül teljes felületű hegesztéssel. Vízszigetelés kiegészítéseként az épület teljes kerületén 130cm szélességben 2mm vastag melegen hengerelt acéllemez kerül beépítésre.
ProKoncept 35 falelemből készül háromsoronkénti kibetonozással.
A válaszfalak 10 cm vtg Ytong válaszfallapokból készülnek.
A tároló függőleges tartószerkezete 10/10 cm-es oszlopokból és köztük 5/10 cm-es vázszerkezetből áll. A vízszintes merevítést a 10/10 cm-es gerendák fogják biztosítani.
PKC födémrendszer készül. A födém megfelelő hőszigetelése érdekében Airrock LD hőszigetelés kerül leterítésre 10,0 cm + 10,0 cm vastagságban.
Az épületben önhordó fa lépcső készül.
Fa szerkezetű, talp és taréjszelemenes tetőszerkezet készül, fenyő fűrészelt fából. A szarufák 10/15 cm-es, a fogópárok 2*5/15 cm-es, a talpszelemen 15/15 cm-es, a taréjszelemen 12/12 cm-es méretben kerülnek beépítésre.
A héjazat antracit színű cserép fedés.
A szobákban és az emeleti előtérben click rendszerű 31-es kopásállóságú 8 mm vastag laminált parketta kerül lefektetésre.
A konyha-étkezőben, nappaliban, lépcsőházban, gépészeti helyiségben, wc-ben és az emeleti fürdőbenPEI4 kopásállóságú kerámia burkolat készül.
A tárolóban oldószermentes, illatszegény műgyanta bevonat készül.
Műanyag nyílászárók 5 légkamrás ablakprofillal, 3 rétegű hőszigetelő üvegezéssel u= 0,8 (W/m2 K) bukó-nyíló kivitelben kerülnek beépítésre.
A belső nyílászárók: Masonite utólag beépíthető átfogó tokos, DIN 72 mm-es BB bevéső zárral szerelt, dekor fóliázott Mdf ajtók.
Az ereszcsatorna Lindab típusú 0.65 mm vastag horganyzott acélból, műanyag színbevonattal ellátott, 33 cm kiterített szélességben készül.
A külső vakolat 2,0 mm-es dörzsölt silikon vakolat. A lábazatokra gyárilag előkevert diszperziós kötőanyagú lábazatvakolat kerül.
Belül simított vakolat készül, glettelt, meszelt felülettel. Vizes helyiségek oldalfal burkolata csempe.

Villamosság
A mért fővezetékek, lakásonként 3-3 db földkábel (felhasználói, vezérelt, Geo tarifás) kerül lefektetésre.
A felhasználói fogyasztás részére 5x10 mm2 (figyelembe véve a későbbi 3 fázisra bővítésnek a lehetőségét), a vezérelt időszaki (éjszakai áram) fogyasztás részére 3x10 mm2, a Geo tarifás (hőszivattyús, klímás) rendszer részére 5x10 mm2 földkábelek kerülnek, a földbe lefektetésre a fogyasztásmérőtől a lakó épületek dél-keleti oldalán, a járda mellett, a lakások nappali bejárata előtti lépcsőig.
A lakásokban 1-1 db elosztó szekrény létesül. Elhelyezésük a nappaliban, a délkeleti bejárati ajtó és az emeleti feljáró lépcső között, a belső falsíkon (a mennyezettől 25-30 cm-re).
A fűtés hőszivattyús, hővisszanyeréses központi légcsatornás rendszerű (Geo tarifával) kerül kialakításra.
A használati melegvízet, napkollektoros, fűtőbetétes (éjszakai áramról), HMV tárolós bojler szolgáltatja.

Gépészet
A használati melegvizet a padlástérbe telepített és fagymentesen leszigetelt, vagy a gépészeti helyiségben elhelyezett egy hőcserélős 120-200 liter űrtartalmú belülről zománcozott, kívül hőszigetelt indirekt fűtésű tárolóban állítjuk elő. A hőcserélőt a déli tájolású tető szerkezetre kerülő napkollektor fűti.
A WC-k lábon állók, falon kívüli alacsony tartályos, stop funkcióval.
A mosdó csaptelepek víztakarékos egykarosak, a kád termosztátos.
A Megrendelői igények figyelembe vételével a hőveszteség fedezésére előzetesen 8,8 kWos, légcsatornás fűtő-hűtő klímát (levegő-levegő hőszivattyú) telepítünk az épület mellé beton alapra, mellyel az épület fűtését-hűtését fedezzük.
A berendezés GEO tarifára köthető.
A klíma / fűtés szabályozása heti programozható szoba termosztáttal/távirányítóval lehetséges.
A központi lakás szellőztető berendezés nappaliban elhelyezett programozható vezérlő egységgel biztosított.
Megrendelői igényre lakóegységenként a padlástérbe, vagy a gépészeti hsg.-be telepített, 0,5-szörös légcserét biztosító, központi, keresztáramú hővisszanyerős lakásszellőzési megoldást tervezünk.
Szobákban, nappaliban befúvás, konyha, WC, fürdő, előtérben elszívás kialakításával történik a szellőztetés megvalósítása. A légcsatorna hőszigetelt merev/flexibilis kialakítású.
Helyiségek ajtói küszöbelhagyással tervezett az összeszellőztetés miatt.